onsdag den 5. marts 2014

Stort studie: Voldelige computerspil gør børn aggressive

Voldelige-computerspil-gør-børn-aggressive

Et nyt studie konkluderer, at voldelige computerspil kan have en negativ indflydelse på sociale kompetencer.

Bliver børn påvirkede af voldelige computerspil fyldt med drab, krig og blod?

Det spørgsmål har været genstand for hundredevis af undersøgelser og stor debat igennem mange år. Nu samler et stort studie op på 98 tidligere undersøgelser med i alt næsten 37.000 deltagere og konkluderer klart, at ja: Computerspil påvirker den sociale adfærd negativt.

Studiet, der har titlen ’Video Games Do Affect Social Outcomes’, er lavet på det østrigske University of Innsbruck og publiceret på det online videnskabelige bibliotek PubMed.

Erik Sigsgaard, der er børneforsker på Professionshøjskolen UCC i København udtaler:

“Undersøgelsen viser, at voldelige spil øger fire ting: aggressiv tænkning, aggressiv affekt, fysiologisk ophidselse og aggressiv adfærd…. Man kan også se, at der sker en formindskelse af både empati, altså evnen til at sætte sig ind i andres følelser, og af hjælpende adfærd”.

Det glæder ham, at der nu er et studie, der samler op på alle de tidligere undersøgelser, der har været lavet om emnet, og som har skabt forvirring om, hvad der er op og ned.

- Man har i mange år rodet rundt uden at komme frem til egentlige konklusioner, derfor er det et afgørende skridt fremad at sige, at der ikke er nogen tvivl om, at computerspil har en selvstændig effekt. At voldelige computerspil avler voldelig tankegang er måske ikke overraskende, men nu kan vi forskningsmæssigt dokumentere det, siger han.

Kilde: http://go.tv2.dk/2014-02-11-stort-studie-voldelige-computerspil-g%C3%B8r-b%C3%B8rn-aggressive

0 kommentarer: