tirsdag den 11. februar 2014

De mest hyppige grunde til frafald blandt meget aktive kristne

frafald

Der er en række personer, der har været aktive i kirkens liv i årevis. De har haft centrale lederstillinger. De betragtes som nogle af de mest trofaste kristne. Og så falder de fra. Nogle gange er det pludselig, andre gange er det mere gradvist.

I løbet af 25+ års  kirke konsultationer, har Thom Rainer interviewet en række af disse aktive-til-inaktive personer. De fleste af dem delte frit og åbent med ham, hvad der skete i deres liv, og hvordan det påvirkede deres ultimative beslutning om at forlade kirken.

Selv om der helt sikkert er langt flere grunde til at folk falder fra, har Thom Rainer lavet en top 7 liste (i rækkefølge) over de mest hyppige grunde som han har hørt gennem årende:

1. Synd. Det mest almindelige scenarie er en seksuel affære. Det medlem, der engang blev “æret” bliver nu så flov og skamfuld, at han eller hun ikke kan klare at være sammen med medlemmer og venner i kirken.

2. Dropper ud af en smågruppe. Den kristne stopper hans eller hendes regelmæssige fremmøde i en smågruppe, bibelkreds eller søndagsskole. Det er næsten uundgåeligt, at falde fra, uden det ansvar og tætte fælleskab en smågruppe giver, når man ikke har nogen at stå til rengskab for.

3. Udbrændthed. Den kristne bliver bedt om at gøre mange ting, fordi han eller hun tackler dem med lidenskab og trofasthed. Men nogle af disse meget aktive kristne ved ikke, hvordan de skal sige nej. De slider sig op og falder fuldstændig fra.

4. Traumatiske hændelse. Et smertefuldt tab eller lignende kan få mange kristne til at læne sig endnu mere op af andre kristne. Men nogle reagerer modsat og forlade fællesskabet.

5. Stopper i tjenesten. Den kristnes primære referencepunkt og forbindelse med kirken er en særligt tjeneste. Hvis han eller hun forlader denne tjeneste/opgave (eller i nogle få tilfælde blev bedt om at forlade), er det ikke usædvanligt for dem fuldstændig at forlade kirken.

6. Personlige kampe. Meget aktive kristne er mere modstandsdygtige over for personlige kampe, anfægtelser og kriser, da de ved at ingen er perfekte, men bliver disse kampe store nok falder også disse kristne fra troen.

7. Gradvis frafald. De fleste meget aktive kristne der falder fra, gør det pludselig men nogle få ger det gradvis. Disse har svært ved at fortælle hvorfor og hvordan det skete, som en dame sagde: “Det var som om jeg vågnede en morgen, og ikke længere var involveret i kirken.”

Kilde: http://www.christianpost.com/news/7-reasons-very-active-church-members-drop-out-113768/

0 kommentarer: